Project Description

Μέτρα τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων

Στα πλαίσια λήψης μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοιού COVID-19 έχουν εκδοθεί ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατασκηνωτές μας για την υποχρέωση εφαρμογής των μέτρων πρόληψης της λοίμωξης COVID-19 όπως αυτά εφαρμόζονται στο κάμπινγκ μας.

Κοινωνική απόσταση

Η κοινωνική́ απόσταση 1,5 μέτρων πρέπει να τηρείται και σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μεταξύ των ατόμων τα οποία δεν διαμένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο ή δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια/ παρέα καθώς και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Κατασκηνωτικό μέσο

Η απόσταση μεταξύ κάθε μορφής κατασκηνωτικού μέσου (τροχόσπιτα, αυτοκινούμενα, σκηνές, κτλ.) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 μέτρα από την πόρτα εισόδου του κατασκηνωτικού μέσου και 3 μέτρα από κάθε άλλη πλευρά του. Η κοινωνική απόσταση των 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο κατασκηνωτικό μέσο ή οικίσκο ή δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια/ παρέα πρέπει επίσης να εξασφαλίζεται σε όλους τους χώρους.

Ιχνηλάτηση

Δεν επιτρέπεται η είσοδος, η διέλευση, η παραμονή, καθώς και η χρήση των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ από μη διαμένοντες (περαστικούς, επισκέπτες, συγγενείς, φίλους,κ.α) στο κατάλυμα. Η διεύθυνση του καταλύματος τηρεί αρχείο που διατηρείται στο κάμπινγκ με ευθύνη της, για όλα τα άτομα που διαμένουν ή διέμειναν σε αυτό – όνομα, εθνικότητα, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας(διεύθυνση, τηλέφωνο, email) σε κάθε κατασκηνωτικό μέσο ή οικίσκο είτε ανήκει στους πελάτες είτε στην επιχείρηση.

Χώροι WC – λάντζες

Οι εγκαταστάσεις υγιεινής (αποχωρητήρια, ντους, χώροι πλύσης χεριών, αποδυτήρια, νεροχύτες για το πλύσιμο πιάτων) πρέπει να διατηρούνται καθαρές και σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τις Υγειονομικές Διατάξεις και να αερίζονται επαρκώς κατά τη χρήση. Θα πρέπει να τηρείται η ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ των ατόμων

Εστιατόριο

Ορίζονται τα 6 άτομα ως ο μέγιστος αριθμός καθήμενων ατόμων σε ένα τραπέζι. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα. Στο εστιατόριό μας ,ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζονται τα 50 άτομα.

Σούπερ μάρκετ

Ορίζονται τα 2 άτομα ως ο μέγιστος αριθμός πελατών εσωτερικά του σούπερ μάρκετ , διατηρώντας την απόσταση των 1,5 μέτρων μεταξύ τους. Επίσης, δεν επιτρέπεται ο σχηματισμός ουράς άνω των 5 ατόμων εξωτερικά του σούπερ μάρκετ.

Παραλία

Ανά ομπρέλα μπορούν να τοποθετηθούν 2 ξαπλώστρες με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα. H ελάχιστη απόσταση μεταξύ των ξαπλωστρών που βρίσκονται κάτω από διαφορετικές ομπρέλες ορίζονται τα δύο (2) μέτρα σε κάθε κατεύθυνση.

Ομαδικά αθλήματα

Απαγορεύονται τα ομαδικά αθλήματα που προϋποθέτουν σωματική επαφή(άνω των 2 ατόμων) όπως μπάσκετ, beach volley, κ.τ.λ. στο χώρο του κάμπινγκ. Επιτρέπεται η ατομική άθληση.

Τροχοβίλες

Διεύρυνση διάρκειας check-out και check-in μεταξύ των διαμονών (check out μέχρι τις 11.00 πμ και check in από τις 3.00μμ.) Η μεταβολή αυτής της χρονικής διάρκειας που μεσολαβεί είναι υποχρεωτική για να διασφαλίζεται ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται και απολυμαίνετε επιμελώς, καθώς και ότι ακολουθείται επαρκής φυσικός αερισμός.

Απαγορεύεται η είσοδος στα δωμάτια σε μη διαμένοντες. Ενισχύεται ο καθαρισμός σε αντικείμενα υψηλού κινδύνου όπως πόμολα, κλειδιά καθώς και η χρήση ατμοκαθαριστή στις επίμαχες επιφάνειες του δωματίου/ κουρτινών. Το πλύσιμο υφασμάτων, κλινοσκεπασμάτων και πετσετών πραγματοποιείται σε ζεστούς κύκλους (70 oC ) με τα συνήθη απορρυπαντικά.

Διαχείρηση ύποπτου κρούσματος

Εάν ένας επισκέπτης παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-19, εφαρμόζονται τα παρακάτω:

• Καλείται ο ιατρός με τον οποίο συνεργάζεται το τουριστικό κατάλυμα για αξιολόγηση του περιστατικού.

• Αν ο ασθενής έχει επείγουσα ανάγκη νοσηλείας, παρουσιάζει σοβαρή κλινική εικόνα, διακομίζεται προς την οικεία μονάδα υγείας, ως ύποπτο κρούσμα COVID-19. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης περιστατικού COVID-19 από τις υγειονομικές υποδομές της περιοχής πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για μεταφορά του ασθενή (ΕΚΑΒ, πλωτό ασθενοφόρο, αεροδιακομιδή) στην πλησιέστερη μονάδα υγείας όπου μπορεί να το διαχειριστεί.

• Αν ο ασθενής εμφανίζει ήπια κλινική εικόνα, λαμβάνεται από τον ιατρό δείγμα για εργαστηριακή επιβε- βαίωση COVID-19.

• Εφόσον το περιστατικό αξιολογείται ως πιθανό COVID-19 από τον εξετάζοντα ιατρό, ο υγειονομικός υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνεί ΑΜΕΣΑ με τον ΕΟΔΥ στα τηλέφωνα 210 5212054 ή τον ειδικό τετραψήφιο αριθμό 1135 (όλο το 24ωρο), για δήλωση του ύποπτου κρούσματος και οδηγίες αντιμετώπισής του.

• Ο ασθενής με ήπια κλινική εικόνα παραμένει στο δωμάτιό του, μέχρι τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του εργαστηριακού ελέγχου.

• Κατά την ως άνω αναμονή, αποφεύγεται η είσοδος προσωπικού στο δωμάτιο του ασθενούς, αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος. Αν παρουσιαστεί ανάγκη, ένα μέλος προσωπικού του καταλύματος συνιστάται να ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με το πιθανό κρούσμα.

• Ο ιατρός και το προσωπικό του ξενοδοχείου που θα εισέλθει στο δωμάτιο του ύποπτου η αργότερα επι- βεβαιωμένου κρούσματος πρέπει να χρησιμοποιήσει μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) υψηλής προστασίας (μάσκες, γυαλιά, αδιάβροχες μιας χρήσης ρόμπες). Το ίδιο ισχύει και για το προσωπικό που θα ασχοληθεί με το καθαρισμό δωματίου ασθενή με COVID-19.

• Αν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, μεταφέρεται στο ειδικό ξενοδοχείο καραντίνας και αργότερα σε υγειονομική μονάδα η οποία θα φιλοξενεί τους ασθενείς με COVID-19, αν χρήζει νοσηλείας. Αν δεν επιβεβαιωθεί ως κρούσμα COVID-19, αντιμετωπίζεται στο χώρο του ξενοδοχείου με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

• Ο ασθενής μεταφέρεται με ΜΑΠ (απλή χειρουργική μάσκα) και ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.

• Ανυπάρχεισυνοδόςτουασθενούς,πουεπιθυμείναμείνεικοντάτουγιανατονφροντίζει(π.χ.σύζυγος), πρέπει να χορηγηθεί στο συνοδό απλή χειρουργική μάσκα και να του συστηθεί να πλένει τα χέρια του, κάθε φορά που έρχεται σε επαφή με εκκρίσεις του ασθενή (π.χ. σάλιο) και οπωσδήποτε πριν ο συνοδός αγγίξει το πρόσωπό του ή φάει ή πιει.

• Πρέπει πάντα να καταγράφονται τα στοιχεία επαφής συγγενικού προσώπου του ασθενή σε περίπτωση που χρειαστεί συναίνεση για επεμβάσεις όπου ο ασθενής δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

• Ο χρησιμοποιημένος προστατευτικός εξοπλισμός (απλή χειρουργική μάσκα μίας χρήσεως, γάντια) πρέπει να απορρίπτεται σε κάδο και σε καμία περίπτωση να μην ξαναχρησιμοποιείται.

Μετά την απόρριψη του προστατευτικού εξοπλισμού πρέπει τα χέρια να πλένονται καλά με νερό και σαπούνι. Τονίζεται ότι η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών, το οποίο και αποτελεί σημαντικότατο μέσο πρόληψης

Με κατανόηση και υπευθυνότητα τηρούμε όλοι μας τα προαναφερθέντα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων μας για τις διακοπές μας!

Με εκτίμηση

Η διεύθυνση του Mitari