ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η Χαλκιδική είναι ένας μαγευτικός τόπος και πόλος έλξης ενός πολύ σημαντικού αριθμού τουριστών. Έχει να επιδείξει μοναδική φύση, καταπληκτικές παραλίες, απόμερους κολπίσκους και γραφικά χωριουδάκια με αξιόλογη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Η πρωτεύουσα του νομού Χαλκιδικής είναι ο Πολύγυρος, οποίος βρίσκεται στο γεωγραφικό μέσο του νομού. Η πιο τουριστική περιοχή της Χαλκιδικής είνια η νότια πλευρά της η οποία αποτελείται από την Κασσάνδρα στα δυτικά, τη Σιθωνία στο Κέντρο και το Άγιο Όρος στα ανατολικά. Πρόκειται για ένα από τα πιο παραδεισένια μέρη της Ελλάδας, ένας τόπος που όσοι τον έχουν επισκευτεί τον έχουν αγαπήσει.

Η Σιθωνία βρίσκεται στη μεσαία χερσόνησο της Χαλκιδικής. Κατά την περιήγηση σας θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε ατελείωτα μαγευτικά τοπία, γραφικά λιμανάκια, θαυμάσιες χρυσαφένιες παραλίες, μοναχικούς ορμίσκους πλάι σε ελαιώνες, καταπράσινα δάση, γαλήνια ψαροχώρια αλλά και την εκπληκτική αρχιτεκτονική σε σπίτια και εκκλησίες. Μόνο στη Χαλκιδική μπορείτε να απολάυσατε θαυμάσιες αμμουδιές με το συνδιασμό πράσινου και γαλάζιου καθώς τα πεύκα συναντούν τα κύματα. Μια περιήγη γύρω από τη χερσόνησο της Σιθωνίας και μια επίσκεψη στα διάφορα χωριά και στις ακτές θα σας χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές, αφού κάθε τοποθεσία της Σιθωνίας παρουσιάζει αληθινή ελληνική ομορφιά. Κατα τη διάρκεια της παραμονής σας μπορείτε να επισκευτείτε και να θαυμάσετε τη λαική αρχιτεκτονική των σπιτιών στην Ορμύλια, τις υπέροχες πευκόφυτες αμμουδιές της Νικήτης και της Μεταμόρφωσης, τα στενά σοκάκια και τις λουλουδένιες πλατείες στον Άγιο Νικόλαο, τα νησιωτικά χαρακτηριστικά στη Βουρβουρού και στον Όρμο Παναγιά, τον παραδοσιακακό οικισμό του Παρθενώνα καθώς και τον κοσμοπολίτικο αέρα του Νέου Μαρμαρά.

Μπορείτε να φτάσετε στη χερσόνησο της Σιθωνίας με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο από την ηπειρωτική Χαλκιδική. Λεωφορεία φεύγουν από την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Χαλκιδικής και φτάνουν ως το νοτιότερο χωριό της Σιθωνίας. Φυσικά, μπορείτε να σταματήσετε στην αρχή της χερσονήσου και στη συνέχεια να συνεχίσετε την περιήγηση σας προχωρώντας νότια, με τα λεωφορεία που συνδέουν όλα τα χώρια. Στη Σιθωνία θα βρείτε πολύ οργανωμένα και ανεπτυγμένα χωριά, που προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες, απαραίτητες για τις διακοπές σας, όπως τράπεζες, φαρμακεία, ταχυδρομεία και κέντρα υγείας.